A szeretet és a tudatosság újholdja

 

 

Érzed te is, drága Lélek, micsoda energiák érkeztek hozzánk, mint az elmúlt napokban, s legfőképpen a mai délután? 

Még fel – felbukkan mindaz, amit nem oldottunk meg, ahol dolgunk van, ahol sebeink vannak, amik gyógyításra várnak. Szituációk jönnek, ahol rálátunk arra, ahogy eddig gondolkodtunk, válaszoltunk, reagáltunk. Aztán hirtelen, mintha egy csodálatos fénysugár ragyogna fel, megvilágítja a szavaink, cselekedeteink mögött húzódó régi beidegződéseket, félelmeinket, fájdalmainkat. A tudatosság szent terébe emelve őket, ráébredünk, hogy van más választásunk is, mint amit eddig működtettünk. Csak rajtunk múlik, hogy ugyanúgy reagálunk, mint eddig, vagy innentől tudatosan már a szeretetet éltetjük tovább. 

Amikor meglátod a másik emberben önmagadat, amikor megérted az érzéseit, s megérted a sajátjaidat is, akkor megtalálhatjátok azt a közös nevezőt, ami mindkettőtöknek jó, ami boldogságot, megnyugvást, szeretetet hoz számotokra. Szeretettel átszőtt kommunikáció,  a megoldásra, a közeledésre, a békére törekvés majdnem minden kapcsolatot meggyógyít, megszépít, s felemel. 

Ezen az úton hatalmas tanítóink a gyerekek. Amikor lehetőséget adunk nekik, hogy őszintén megnyilvánuljanak, kifejezzék az érzéseiket, felvállalják önmagukat, meg tudják mutatni, milyen az, amikor a tiszta szeretet utat tör magának, s ledönt korlátokat, meg nem értéseket. Egy olyan  kommunikációban, ahol meghallgatják őket, s ők is meghallgatják a másikat, hirtelen világossá, s érthetővé válik a másik, vagy a saját maguk viselkedése, magatartása, s a mögötte rejlő indokok.  Amint megértik ezt, a megoldás már ott is van a szívükben, s félelem nélkül cselekszenek, hogy az elveszített békét, barátságot, szeretetet visszaszerezzék. Ők még nem építettek falakat a szívük köré, s így könnyebben tudják áramoltatni a szeretetet mindenki felé.

Ám kommunikálni, a másikat meghallgatni szükségük lehet a te segítségedre. 

Tanítsd meg gyermekedet kimondani azt, ahogyan érez, s tanítsd meg, hogy meghallgassa a másikat. Ha veled van konfliktusa, hallgasd s értsd meg a kimondatlan szavait is. Szólj hozzá határozottan, de kedvesen, hogy értse, amit mondani akarsz neki. Ha jó viszonyt akarsz vele kialakítani, akkor ne beszélj vele lekezelően, gúnyosan, sértően, inkább úgy, mintha a veled egyenrangú embertársaddal beszélnél, vagy akár önmagaddal.

Ha kell, magyarázd el neki, hogy mi történt, a másik ember/ gyerek, vagy akár saját magad szemszögéből is. S amikor látod, hogy megértett mindent, add át neki, hogy oldja meg a helyzetet úgy, ahogy ő a legjobbnak gondolja, s hogy mindenki újra boldog lehessen. Lehetséges, hogy meg fogsz lepődni azon, ahogy akkor dönt, cselekszik. 

Hihetetlen tanulságos, ahogy a gyerekek ösztönösen érzik, hogy egy ölelés többet ér száz bocsánatkérésnél, egy kedves szó világokat renget meg, s egy szívesség melegséget hoz az emberek szívébe. 

Tanítani jöttek bennünket a szeretetre, az elfogadásra, a megbocsátásra. Kövessük őket, kövessük a szív útját! Ragyogja be a fény, a szeretet minden cselekedetünket, szavunkat, gondolatunkat.

Újuljon meg velük, s általunk a világunk, a családunk, a kapcsolataink, s mi magunk is. Áradjon az a szeretet közöttünk, ami ezzel az új holddal érkezett a földre. 

Így legyen, így van. Áldás! 

 

Végtelen szeretettel: Balogh Andrea

 

 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × négy =