Salamon beavató meséi

 

 

Biztos hallottál már a vonzás törvényéről, arról, hogy a gondolatainkkal teremtjük a valóságunkat. Mindaz, amire a fókuszunkat tesszük, akár pozitív, akár negatív dolog, az növekedésnek indul, s valósággá válik számunkra.

Talán sokszor elgondolkoztál már azon, hogy ezt a tudást hogyan tudod a gyermekednek is átadni. Természetesen , s elsősorban személyes példamutatással, azzal, ahogy a saját életedben megvalósítod az álmaidat, szeretettel, s elfogadással nézel mindenre, s mindenkire, függetlenül attól, hogy éppen mit mond, vagy cselekszik. 

S vannak könyvek, amiket segítségül lehet hívni, amikor a gyermekedet akarod az élet ezen dolgaira megtanítani. Az egyik kedvencem Salamon beavató meséi, Esther és Jerry Hickstől. Esther médium volt, aki Abraham tanításait hozta a földre, s a gyermekek részére írta meg a férjével együtt ezt a 3 kötetből álló sorozatot.

Mindhárom a tudatosság kialakításáról, a szemléletünk átalakításáról, s a vonzás törvényének a gyermekek életében való alkalmazásáról szól.

Az elsőben egy kislány, Sara találkozik egy hatalmas, varázs erejű bölcs bagollyal, aki a barátjává szegődik. Salamon tanításai, mert így hívják a baglyot, egy csapásra új megvilágításba helyezik a kiszámíthatatlan földi jelenségeket, minden új és gyönyörű értelmet kap. Sara öntudatra ébred és felfedezi magának ezt a csodálatos világot, ahol az érzelmek szabadon szárnyalnak és kiteljesedik a tudatosság. 

A második és a harmadik könyvben folytatódik Sara története, megismerkedik egy fiúval, aki a barátja lesz, s a következő könyvben megérezheti a féltékenységet, a kamasz élet örömeit, s nehézségeit. A bagoly bölcs tanításait alkalmazva az élete, a kapcsolatai, az életszemlélete megváltozik, kiteljesedik. A tanítások segítségével könnyedén halad át kamaszkora buktatóin. 

Tanítások az első könyvből: 

1. Az, amire nagyon erősen gondolsz, amiről beszélsz, s amit érzel is teljes szíveddel, az megvalósul.

2. A szenvedések körforgása: Ha valami jó dolgot szemlélsz, jól érzed magad – ha valami rossz dolgot, rossz érzésed lesz. Amikor a körülmények irányítják az emberek életét, érzelmeit, az legtöbbször csalódással jár, s ez az oka, hogy az emberek többsége beszáll a szenvedések körforgásába. A rossz dolog, s az arra való figyelem még több rosszat hoz az életünkbe.

Hogyan lehet kiszállni belőle

– Tudatosíts magadban, döntsd el, hogy mi az, amit nem akarsz. Ezt onnan tudod, ahogy érzel vele kapcsolatban. Amikor arra gondolsz, vagy arról beszélsz, amit nem akarsz – mindig negatív érzésed lesz. Dühös, csalódott, zavart, vagy bűntudatod van, vagy félsz. 

– Döntsd el, hogy mit igazán akarsz.

– Tedd ezt valóságossá. Beszélj róla, képzeld el, öntsd szavakba, hogy milyen érzés lenne birtokolni a dolgot. Gondolj rá egyfolytában, mindaddig, amíg az érzés beléd gyökeredzik. Addig mesélj magadnak arról, amit szeretnél, amíg egyszerre csak tényleg érzed. Amíg meg nem változtatod az érzelmeidet a dolgok iránt, semmi sem változik meg. De ha megváltoztatod az érzelmeid irányultságát, máris egy másik körfogásba kerülsz: nevezheted ezt öröm körforgásnak, jólét körforgásnak, vagy jól – érzem – magam körforgásnak. 

– Próbálj meg mindent értékelni. Összpontosíts valamire, vagy valakire és próbálj meg olyasmire gondolni azzal kapcsolatban, amitől jobban érzed magad. Lásd meg a dolgok előnyös oldalát, értékeld, ismerd el, fogadd el ezt. 

– Fogadd el, amikor a vágyad megvalósul 🙂

A jó dolgok, pozitív gondolatok még több jót hoznak nekünk. 

3. Örömöd csak attól függ, hogy te mit választasz figyelmed forrásának.

Ha az örömöd attól függ, hogy valaki mit tesz, vagy mit nem tesz, akkor csapdába estél,  mert nem tudod irányítani, hogy mások mit gondoljanak, vagy tegyenek. De ha felfedezed, hogy az örömöd senki mástól nem függ. csak saját magadtól, akkor felfedezted a legnagyobb szabadságot, ami lehetséges, és ami a legvadabb álmodat is felülmúlja. A boldogságod attól függ, hogy Te minek tulajdonítasz jelentőséget.

4. Hasonló a hasonlót vonzza, azaz madarat tolláról, embert barátjáról ismerni meg. Azt vonzod, aminek a rezgése kapcsolatban, harmóniában van a tiéddel. 

Az érzéseid az ” Irányító Rendszered”: fordíts figyelmet az érzéseidre, megmutatja, mi az, amivel a rezgésed egy szinten van.

5. A világegyetem minden kis pocikájában az van, amit az emberek akarnak, vagy annak a hiánya. A tanulság az, hogy nem azért születtél a világra, hogy a megfelelő helyet keresd. Azért vagy itt, hogy megtanuld felismerni  a lényeget – és elismerni. Átvenni a rezgését – és így vonzani tudod a jót. 

6. Minden pillanatban tiszta pozitív energia áramlik feléd. A te feladatod, hogy ne tégy akadályokat az útjába, azaz ne zárd el zsilippel. 

7. Érezd jól magad, s ezután segíts másoknak is ebben. Ismerd el a másik embert, dícsérd meg, nézd a jó oldalát a dolgoknak, s csodásan fogod érezni magad. Amikor képes leszel felismerni a jót abban, hogy sok sok ember más- más dolgot választ; mást akar, másként cselekszik – akkor szabadon és boldogan élhetsz a világban. 

7. A legfontosabb az, hogy megértsd: Minden nagyon jól van úgy, ahogy van, lényegtelen, hogy milyennek tűnik neked a te fizikai szempontodból. 

 

Kezdjétek el együtt olvasni a könyvet, vagy csak egyszerűen add gyermeked kezébe. Válaszd azt, amit legjobbnak érzel. A könyvek inkább kisiskolás kortól kiskamasz korig olvasandók, ám lehetséges, hogy óvodás gyermeked is érdeklődéssel fogja hallgatni. A nagyobb kamaszok már nem hiszem, hogy szívesen fogadnák, bár bármi lehetséges. 🙂

Amikor elolvastátok a könyvet, beszéljétek meg. Ehhez szükséges, hogy te is tudd, mi áll a könyvben, legalább nagyvonalakban. 

S mindenképpen hallgasd meg a gyermeked véleményét, gondolatait az olvasottakról. El fogsz ámulni, mennyi tudás, s szeretet van már most őbenne. Teljes szívemből hiszem, hogy a gyermekek mindezt tudják, csak kell egy könyv, vagy csak egy beszélgetés anyával, apával, vagy a tanító nénivel, hogy felébredjen, s megerősítésre kerüljön ez a tudása. 

Az is lehet, hogy olyan dolgokat tudsz meg róla ezekkel a beszélgetésekkel, amit eddig nem, pl a gondolkodásmódja, a problémái, azok a dolgok, amiket nem ért, csak érez. Itt lehetőséged van bátorítani őt, megmagyarázni dolgokat, kijavítani egy egy már tévesen berögzült tulajdonságot, hitet. 

S lehetséges, hogy te is élvezni fogod, s neked is hasznodra válik mindez. 🙂 

Jó olvasást nektek!! 

Szeretettel: Balogh Andrea

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 3 =