Őrangyal

 

Hiszed -e, drága Lélek, hogy angyalok vigyázzák  életedet, s minden léptedet? S mindezek közül van egy , vagy kettő, aki mindig veled van, soha el nem hagy téged? Az őrangyalaid kísérnek, óvnak és vigyáznak téged, amíg ezen a földön, ebben a testben élsz, s talán még tovább is. 

Halk hangon súgnak a füledbe. S ha nem Isten útján jársz, s cselekedeteid rossz irányba vezetnek téged, akkor ez olyan, mintha a lelkiismereted ébredne hirtelen, s talán megakadályozza azt, amit tenni szeretnél. De teszik ezt akkor is, ha döntés előtt állsz, útelágazáshoz érkezel.

Őriznek, s védenek téged, bár mind azoktól a tapasztalásoktól, amiket át akarsz élni, s tanulni belőle, nem mentenek meg. Mindig jönnek, ha hívod őket, s ötletek, gondolatok, érkező, vagy távozó emberek formájában jeleznek neked. 

Biztos érezted már jelenlétüket, amikor mély nyugalmat, a „minden rendben van”, s a feltétel nélküli szeretet biztos érzését tapasztaltad meg. Ha eddig nem figyeltél tudatosan rájuk, vagy nem hittél a létezésükben, akkor kérj tőlük egy jelet, egy üzenetet, éber állapotban, vagy álomsíkon. Ha szeretettel, elfogadással, nyitott szívvel kéred őket, hamar megmutatkoznak neked.

Ha hiszel bennük, vagy akár már élő, szerető kapcsolatban is vagy velük, akkor ezt a tapasztalást tanítsd meg a gyermekednek. Amikor még kicsik, nagyon sokszor érzik úgy, hogy magukra, illetve elhagytad őket ( akkor is, ha ez nem így van, hiszen mindig veled szeretnénk lenni). Félnek, szoronganak, keresik a biztonságot, amit eddig te nyújtottál nekik. Mesélj először nekik az őrangyalokról általánosságban, mesével, történettel. Majd kérd meg őket, hogy becsukott szemmel próbáljanak elképzelni valami nagyon nagy szeretetet maguk körül. Ha van kedvük, beszéljenek arról, amit látnak, vagy éreznek ilyenkor. Soha ne javítsd ki őket, bármit is látnak maguk körül. Ez az ő tapasztalásaik, s fogadd úgy, ahogy elmesélik neked. 

Tanítsd meg nekik azt is, hogy az őrangyalaik akkor is velük vannak, amikor apa, anya dolgozni megy, vagy amikor aludni kell menni. Hozzájuk mindig lehet fordulni, ha szomorúak lennének, elhagyatottnak érzik magukat, vagy valami eldöntendő kérdés motoszkál bennük. De nagyon fontos tudniuk, hogy az angyalaik soha nem utasítják őket, hogy ezt vagy azt megtegyék. Kedvesen javasolnak, sugallnak valamit, de a döntést teljesen rájuk bízzák.

Néha, amikor a gyermekek nagyon izgatottak, félnek, vagy szomorúak, akkor szoktam kérni őket, hogy képzeljenek el valami nagy fehér puhaságot maguk körül. Olyant, mint anya ölelő karja, csak még nagyobb. Bele lehet bújni, elmerülni benne. Nagyon jó érzés. S maradjanak ebben az ölelésben, amíg csak akarnak. Néha elég 2- 3 perc, hogy újra nyugalom töltse el őket. 

Ha gyermeked már nagyobbacska, s kamaszként már lázad mindaz ellen, amit eddig tanítottál neki, semmiképpen ne aggódj! Mindaz amit eddig mondtál neki, ott van a tudatalattijában, s elő is fogja hívni, amikor szükséges. Persze, azért ápold a vele való jó kapcsolatot, hogy fizikai szinten el tudjon érni téged, ha baj történne vele, illetve megbeszélje veled mindazt, ami az életében, vele történik. Adhatsz neki angyalokról szóló könyvet, vagy egy filmet nézhettek meg együtt. 

Ha nagyon félsz, félted őt, mert esetleg nincs már melletted, a saját útját járja, imádkozhatsz az őrangyalaihoz, hogy vigyázzanak rá. De az élete feletti irányítást, s vele a felelősséget is, már át kell engedned neki. 

A tudat, hogy ő is mindig védve, szeretve van, akkor is, ha nem vagy mellette, minden édesanyának, édesapának nagyon megnyugtató érzés. Hiszen mindannyian azt szeretnénk, hogy boldogságban, s egészségben éljen a gyermekünk. Az őrangyalok, Isten Anya és Isten Atya akkor is vigyáz rá, ha mi ezt már nem tudjuk megtenni. 

Hála és köszönet az égieknek, hogy vigyáznak a gyermekeinkre, ránk! 

Szeretettel: Balogh Andrea

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + hat =