Gyökerek

 

 

Tudod-e, hogy a fák először, növekedésük során a gyökereiket növesztik meg? Ha nincs erős gyökerük, akkor a legkisebb szél is kidönti őket. De ha erős gyökereket fejlesztenek ki, amivel megkapaszkodhatnak, utána elindulhat a föld feletti növekedésük is. Ez az, amit mi, kívülállók, emberek látunk. 

Ugyanígy van a gyermekeknél! A gyökerekre van szükség legelőször, hogy növekedni tudjon, biztonságban érezhesse magát, s majd később megállja a helyét, s a legkisebb fuvallat, életesemény, tapasztalat ne döntse a földre. Ha erős gyökerei vannak, akkor kibonthatja csodálatos önmagát, s áldás lesz a világ számára.  

Mik is  a gyermekek gyökerei? 

  • Feltétel nélküli szeretet: Azt jelenti, hogy feltétel nélkül szereted a gyermekedet, úgy, ahogy megszületett, ahogy hozzád érkezett.
  • Tanítás: Tanítsd a gyermekedet, hogy a kicsi megismerhesse a körülötte lévő világot, de ne akard megváltoztatni a gyermek igazi személyiségét. 
  • Hit: Tanítsd meg hinni önmagában, abban az érzésben, hogy bármivel is találkozik majd az életben, meg tudja oldani, s talán fejlődni is fog a tapasztalás által
  • Hit : Tanítsd meg hinni az isteni segítségben, vezetésben, hogy mindig vannak segítők mellette

Ezek azok a gyökerek, amikre minden gyermeknek szüksége van, hogy erősen, biztosan álljon majd a saját lábán, ne támaszkodjon senkire a későbbiekben. 

Adj gyökereket a gyermekednek, menj vele az útján egy darabig, amíg szüksége van rád.  S amikor a saját lábára áll, a tanításaid, szereteted mindig kísérni fogja egész életében. <3

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × négy =