Belső gyermek

 

 

 

 

Mélyen, önMAGadban él egy pici gyermek. Egy kislány vagy kisfiú, aki éppúgy, mint Pán Péter, soha nem akar felnőni.

Egész nap csak szeretni, játszani, bolondozni, énekelni, ugrálni, repülni, mesét hallgatni, s az álmait megélni akarja. 

S ha nem kapja meg, amit akar, akkor bizony hisztizik, kiabál, vagy csak sírva behúzódik egy sarokba, elbújik a világ elől. S te nem érted, miért leszel hirtelen dühös, szomorú, vagy levert a mindennapokban. Belső gyermeked az érzéseiden keresztül üzen neked. 

Emlékszel – e még, hogy mikor engedted őt ki/előbújni, s kiszabadulva megélni a felhőtlen szabadság örömét? Mikor nevettél olyan jóízűen, hogy még a könnyed is kicsordult? 

Ha most nagyon gondolkozol, s nem tudod egyből a választ, akkor itt az ideje, hogy előcsalogasd önmagadból azt a pici gyermeket, magadhoz öleld, megvigasztald, ha szükséges, s tegyél meg bármit, ami örömet, boldogságot hoz számodra. Énekelj, dalolj, táncolj, nevess! Szeresd önmagadat annyira nagyon, hogy a külvilág összes gondja, bánata messzire szálljon tőled. 

Készülj fel arra is, hogy amikor előre engeded gyermeki énedet, akkor lehetséges, hogy magával hozza az összes eddig elfelejtett, eltemetett, elrejtett érzelmeidet. Harag, düh, szomorúság, félelem támadhat fel benned. Ne szabj gátat nekik, hadd jöjjenek! Engedd, hogy a sok elfojtott érzelem utat törjön magának, a felszínre emelkedjen, kiáradjon, majd elhagyjon téged. 

Könnyeid megtisztítják lelkedet, tisztára mossák szellemed. Angyalaid melletted lesznek, s segítenek neked. Add át nekik az összes olyan érzelmedet, bánatodat, félelmedet, amit már nem akarsz hordozni tovább, s ami már nem támogat téged. Változtasd át segítségükkel  az érzelmeidet, s általuk az életedet.

Megtisztulva, a múlt sebeit begyógyítva, önmagadat elfogadva találd meg először azt a belső békét, amit olyan nagyon kerestél eddig. Ott mélyen, a MAGodban pontosan tudod, hogy ki vagy, miért kellett mindent, ami eddig történt veled, átélned. Adj hálát a Teremtőnek a tapasztalatokért, az életedért, bármilyen is volt eddig, s öleld magadhoz az új életedet, a megtisztult önmagadat! 

Szárnyalj, repülj, s legyél újra gyermek! Nevess, s ne törődj a világ zajával, gondjával! Tudd, hogy Isten megtart téged, s gondos szülőként mindig fogja a kezed. Bízd rá magad, s élvezd az életedet!

S ha társat keresel a boldogság megéléséhez, hívd magaddal szeretteidet, a párodat, a gyermekedet, a szüleidet, vagy a barátaidat. Ők jönnek majd veled, mert szeretnek téged, s örömmel élni az életet mindenki szeret.

Áldás rád, aki mersz szembenézni önmagaddal, s határtalanul szeretni a belső gyermekedet! 

Szeretettel: Balogh Andrea

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + 11 =