Az adakozás öröme

Google

Érezted már azt az örömet, boldogságot, amikor jót cselekedtél? Amikor viszonzást nem várva segítettél valakinek, megtettél egy szívességet, odadtad valamidet, ami már nem szolgált téged, de másnak örömöt okozott? Egész napodat bearanyozza ez az érzés, s erővel tölt fel. 

Teremts minél több lehetőséget, hogy gyermeked is átélhesse ezt a csodát!! Ajándékozzátok el együtt a megunt játékokat, kinőtt ruhákat kisebb gyerekeknek, segítsetek az idősebb embereknek bevásárolni, sétálni. A lehetőség határtalan, csak meg kell látni, hogy hol lehet segíteni. Lehet játéknak is felfogni: kinek mi jut eszébe, hogy az adott héten hogyan lehet örömöt okozni valakinek. Hiszem és tudom, hogy a gyerekek élvezni fogják a játékot, s meg fogsz lepődni, milyen sok javaslattal fognak előállni.

A játék s az együtt töltött értékes idő öröme mellett még egy fontos dolgot is tudsz megtanítani neki: az önzetlenséget, a segítőkészséget, az adakozásban rejlő erőt, ami elkíséri majd egész életében. S ha gyermekként megtanulja ezt, felnőttként használni fogja, s átalakítja világunkat egy emberibb, elfogadóbb, szeretőbb világ felé. <3

Áldás Rátok, akik a gyermekeket neveltek! 

Cseh Andrea

Kép: Pinterest.com

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 5 =